top of page

Balans

Believe you can - 

everything is possible

Gedragsconsultancy

Het is belangrijk voor zowel de hond als voor de baas dat zij in balans leven met zowel zichzelf als elkaar. Is dit niet helemaal zoals dit hoort te zijn, kan dat een oorzaak zijn van ongewenst gedrag. 

 

Ongewenst gedrag door een hond wordt veelal veroorzaakt doordat de hond geen duidelijkheid heeft. De hond krijgt geen duidelijke sturing of taak dus weet niet goed wat er van hem verwacht wordt. Honden willen graag duidelijkheid en weten waar ze aan toe zijn. Veelal worden honden verkeerd begrepen door de baasjes. Door duidelijke verwachtingen te schetsen weten zowel de baas als de hond waar ze aan moeten werken. 

Voor de hond is het belangrijk dat de baas duidelijk en consequent is! Consequent staat niet gelijk aan een strenge aanpak, maar een duidelijke aanpak. Een zonder uitzonderingen zodat het voor de hond duidelijk is waar hij aan toe is. 

Zelf geef ik momenteel geen gedragstherapie meer. Ik focus me volop op de uitlaatservice. Voor gedragstherapie kunt u terecht bij mijn vriend Willem, van de Lijnbus: www.delijnbus.nl 

bottom of page