top of page

Over mij

Suzanne Pero 

Honden en ik zijn samen een. Ze zijn mijn lust en mijn leven, mijn grootste passie. Ik groeide op met ons hondje Terry, die ik als klein kind al graag uitliet in het park bij ons in de buurt. Toen Terry overleed, kregen we onze teckel kruising Sjors, die er later een hondenvriendje Puck bijkreeg. Met beide honden wandelde ik uren en uren voor ik naar school ging en trainde er veel mee op de hondencursus. 

 

In de zomervakantie vertrok ik naar Spanje, om daar als vrijwilliger in een asiel aan de slag te gaan. Ik was verkocht- op slag verliefd- dit was wat ik wilde doen: honden helpen!! Het is flink doorwerken in het asiel, zeker met 45graden in de volle zon, maar ik doe het met alle liefde en plezier want wat een waardering krijg je ervoor terug!! 

Eenmaal thuis bleef Spanje kriebelen dus een paar maanden later ging ik weer voor een aantal weken terug naar het asiel. Hier werd ik verliefd op een senior dame, die ik later geadopteerd heb. Mijn eerste eigen hond was een feit!! Mijn hondje Muis had zoveel meegemaakt in Spanje... Toen ze net in Nederland was, was ze bang van bijna alles. Met heel veel liefde en geduld kroop ze stapje voor stapje uit haar schulp en nu is het werkelijk mijn perfecte hond! Muis en ik hebben in korte tijd veel meegemaakt en onze band werd maar sterker en sterker, zo sterk dat we zelfs een knappe Spaanse jongeman aan onze roedel toevoegden: Dingo! Hij is gered uit een dodingsstation in Spanje, een van de vele Podenco die er zitten... Dat is een jachthond... een totaal nieuwe uitdaging! 

Maar de podenco's hebben mijn hart gestolen. In april 2016 adopteerde ik een Podenco Canario uit Tenerife: Floris. Er is geen grotere knuffelkont en allemansvriend dan hij!
In januari 2017 ging ik naar Tenerife om daar een week mee te helpen in het asiel waar Floris vandaan kwam. Daar zitten zo'n 600 honden die allemaal een huis zoeken! Wat een heftige en leerzame ervaring. En aangezien ik nu toch dag en nacht met de honden bezig ben, kon er wel eentje met me mee naar huis! Ik koos Mister uit, wederom een Podenco Canario, maar ook een allemansvriend die nu echt van het leven kan gaan genieten!

Inmiddels is daar ook een "opvang"hond uit Tenerife bij gekomen, genaamd Balto. Wederom een geweldige hond die nog ter adoptie is! 

Hoe meer ik bezig was met honden, hoe meer ik in contact kwam met meerdere 'honden mensen'. Zo leerde ik twee dames kennen met ieder hun eigen uitlaatservice, die op zoek waren naar een betrouwbaar persoon met ervaring en kennis van honden die 1 a 2 dagen per week honden uit wilde laten. Wat een geweldige kans was dit! Ik genoot volop van de dagen in het bos met de honden. Ik had destijds een baan als Assistent Supermarktmanager bij AH, maar dat was niet mijn droombaan. Steeds meer ging het verplichte 'binnen blijven' me tegenstaan en ik keek meer en meer uit naar de dagen in het bos. Na ruim 1,5 jaar voor de uitlaatservices gewerkt te hebben, besloot ik mijn vaste baan op te zeggen en mijn droom achterna te gaan: mijn eigen uitlaatservice werd een feit!!

Door alle ervaringen met honden, wilde ik meer weten over het gedrag van honden om zo zoveel mogelijk honden en hun baasjes te helpen. Ik besloot mijn droom achterna te gaan en nam contact op met Cesar Millan, "the dog whisperer". Hierdoor kwam ik een stap dichter bij deze droom, want ik mocht bij hem op cursus in zijn Dog Psycology Center in Amerika!

Voor wie wil weten wat ik daar allemaal geleerd heb, klik je op de button

P1150552
P1150552

press to zoom
P1040570
P1040570

press to zoom
CIMG6570.JPG
CIMG6570.JPG

press to zoom
P1150552
P1150552

press to zoom
1/8
bottom of page